Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Fietszitjes

Kinderzitjes (op stadsfietsen?)

Op de meeste stadsfietsen is gelukkig gewoon een kinderzitje te monteren. Ga langs een Bike Totaal winkel voor advies over het type zitje, het monteren en of uw fiets geschikt is.

Online een kinderzitje bestellen

Bestel niet zomaar een goedkoop voor- of achterzitje van internet zonder advies in te winnen. Het kan namelijk zijn dat uw fiets niet geschikt is voor een zitje op bijvoorbeeld de bagagedrager. In sommige gevallen is de bevestiging die de achterdrager aan het fietsframe verbind niet sterk genoeg om het gehele gewicht te dragen, waardoor het zitje met bagagedrager en al achterover klapt. U kunt dit voorkomen door van te voren advies in te winnen. Uw Bike Totaal vakman beoordeelt ook gelijk of uw frame stabiel genoeg is voor een kinderzitje. Bij een te zwak frame gaat de fiets zwabberen. Dit is erg gevaarlijk in bochten of met opstappen.

Bekijk hier ons aanbod aan fietszitjes

Het maximale gewicht 


Ook zult u rekening moeten houden met het gewicht van uw kind of kleinkind. Bij alle zitjes zit er een maximum (en soms zelfs een minimum) aan het gewicht. Dit is bij de een 22 kilo, bij de ander 15 kilo.

Monteren kinderzitje

Het monteren van die zitjes kan soms best een gedoe zijn. Niet elk zitje past zomaar op elke fiets. Gelukkig zijn er vaak adapters of verlengstukken te krijgen voor elk merk.
En past er dan ook nog een windscherm bij? De Bike Totaal vakman zoekt het graag voor u uit. Zo kunt u zonder zorgen op pad met de kleine.

Tip: Bij sommige stadsfietsen is het mogelijk om de zadelstrop om te laten zetten voor een bredere instap. Hierdoor wordt op- en afstappen gemakkelijker, zelfs met een voorzitje.

 

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen