Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Maak je transportfiets compleet

Maak je transportfiets compleet

Maak je transportfiets compleet

We hebben alles voor je transportfiets

Een transportfiets is een stevige fiets met een voordrager waarop je je tas kwijt kan wanneer je naar school of naar de sportschool gaat. Lees verder hoe je een transportfiets van bijvoorbeeld Gazelle, Cortina of Batavus compleet kunt maken!

Kratten, manden & tassen

Ben je het gesjouw met de zware tas helemaal zat en zoek je naar een passende oplossing? Dan ben je bij Bike Totaal aan het goede adres! Om veilig en relaxed te kunnen fietsen raden wij je aan om een fietskrat, een fietsmand of een dubbele fietstas aan te schaffen. Je hoeft dus ook niet meer tassen aan je stuur te hangen!

Tegenwoordig zijn fietskratten, fietsmanden en fietstassen in vele soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Waardoor het goed te matchen is met je eigen fiets. Heb je bijvoorbeeld blauwe velgen en wil je dit combineren met een blauwe fietskrat? Dan kan dat. Bij ons kun je voor zowel jong als oud  geschikte fietsaccessoires vinden. Neem eens een kijkje door ons assortiment en wie weet vind jij een passende krat, mand of een tas waar jij je zware rugzak in kwijt kan.

Hoe voorkom je diefstal?

Misschien ken je het wel: je gaat een dagje weg met vrienden en je laat je fiets op het station achter. Bij  terugkomst blijkt dat je fiets verdwenen is. De kans op diefstal kun je verkleinen door een fiets te kiezen met een goed slot. Maar wat is nou een goed slot? Een goed slot houdt in dat het aan bepaalde eisen voldoet. De sloten die voldoen aan de gestelde eisen kunnen het ART-keurmerk krijgen. Dat betekent dat het slot aan belangrijke basiseigenschappen voldoet om diefstal tegen te kunnen gaan.

Er zijn verschillende soorten sloten: kettingsloten, insteeksloten, ringsloten, zwenksloten, kabelsloten en beugelsloten. Een fiets bevat standaard één slot. Dit is niet voldoende om diefstal te voorkomen. Vaak zijn dieven gespecialiseerd in 1 soort type slot. Het is dus verstandig om een extra slot aan te schaffen. Meestal zit er al een ringslot op de fiets. Een goede aanvulling op dit slot is een kettingslot. Met dit slot kun je namelijk de fiets aan objecten vastzetten bijvoorbeeld aan een lantaarnpaal. In ons assortiment zijn verschillende varianten van het kettingslot te vinden.

Is een bel op je fiets verplicht?

Wanneer je ingehaald wordt door een groepje fietsers, wil je gewaarschuwd worden door middel van een bel. Zonder een fietsbel kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan. Hierdoor is het verplicht om een fietsbel te hebben. Heb je geen bel op je fiets? Dan ben je strafbaar en maak je zelfs kans op een boete. Fietsbellen zijn er in alle soorten, maten, vormen en kleuren te vinden. Waardoor het makkelijk te matchen is met je fiets.

 

Voorkom een zachte band

Merk je tijdens het fietsen dat je zwaarder moet trappen dan normaal om vooruit te komen? Dat kan betekenen dat je een zachte band hebt. Een zachte band kun je voorkomen door regelmatig je band op te pompen. Op de drukmeter van je pomp kun je volgen hoe vol de banden zijn. De maximale druk staat op de zijkant van de band. Met een hard opgepompte band fiets je sneller en veiliger. Wanneer je met een zachte band een bocht neemt, is de kans groot dat je onderuit valt. Zorg er dus voor dat je thuis een pomp hebt staan en regelmatig je band oppompt.

Dé juiste fietsverzekering kiezen

Een fietsverzekering zorgt ervoor dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan bij diefstal en schade. Bike Totaal heeft diverse fietsverzekeringen te bieden. Zo kun je zelf bepalen welke verzekering bij jou past.

  1. Bike Totaal Basis:

Bike Totaal Basis is een voordelige diefstalverzekering zonder extra’s. Wanneer je fiets gestolen wordt, heb je recht op de aanschafwaarde min de afschrijving.

  1. Bike Totaal Optimaal Diefstal:

Bike Totaal Optimaal Diefstal is een verzekering tegen diefstal. Bij deze verzekering krijg je de nieuwwaarde van de fiets uitgekeerd. Er is een mogelijkheid om Europese Pechhulp erbij af te sluiten.

  1. Bike Totaal Optimaal Casco:

Bike Totaal Optimaal Casco is een verzekering voor diefstal en schade inclusief verhaalsrechtbijstand, ongevallen opzittende verzekering en pechhulpservice Europa. Om een verzekering af te sluiten is het verplicht om een goedgekeurd slot te hebben.  

Zadeldek

Wil jij je zadel droog houden? Dan hebben wij daarvoor een goede oplossing! Namelijk ‘’het zadeldekje’’. Een zadeldekje houdt je zadel efficiënt droog bij regen, sneeuw of hagel. Zadeldekjes zijn in verschillende soorten, maten en kleuren te vinden. Waarmee je je fiets kunt opfleuren.  Zie ons assortiment zadeldekjes.

Een trendy transportfiets

Wil je je fiets omtoveren tot een trendy fiets? Maak dan je fiets compleet met een bloemenslinger, zadeldekje, bel en een fietstas. Deze accessoires zijn in verschillende soorten, maten, vormen en kleuren te vinden.  

 

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen