Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Lees over verschillende kleuren glazen in een sportbril

Kleuren brilglazen in fietsbrillen

Er zijn verschillende brillen te verkrijgen voor tijdens het sporten, de ene is nog opvallender dan de andere. Er zijn veel verschillen te vinden in soorten bril, maar ook in de kleur glazen. Waar moet u nou op letten bij het kopen van een bril?

Geel

De verschillende kleuren glazen zijn geschikt voor verschillende omstandigheden. Gele glazen laten redelijk veel licht door en zijn niet geschikt als de zon fel schijnt. Omdat de gele glazen het blauwe licht filteren verhogen ze het contrast en de dieptewaarneming. U gebruikt de gele glazen dus voornamelijk bij bewolking, nevel of mist.

Transparant

Transparante glazen laten vrijwel al het (zichtbare) licht door. De glazen hebben geen invloed op uw zicht, maar bieden bescherming tegen schadelijke UV-straling. De bril biedt daarnaast natuurlijk altijd goede bescherming tegen opspattende steentjes, regen en wind.

Grijs

Naast brillen met gele en transparante glazen, bestaan er ook grijze en bruine brilglazen. Grijze glazen hebben als voordeel dat ze weinig tot geen kleurverandering geven. Omdat de glazen vrij donker zijn, worden de kleuren hierdoor wel minder intens.

Bruin

Bruine glazen in een bril filteren voornamelijk de kleur blauw uit de lucht. Zij filteren het blauwe licht en zorgen hiermee voor een verbeterde contrast. De kleuren worden met bruine glazen een stuk minder natuurlijk. Omdat mensen wakkerder worden van blauw licht, kan een bril met bruine glazen, na lange tijd dragen, zorgen voor meer vermoeidheid tijdens het sporten. 

Het is dus bij de aanschaf van een bril vooral handig te letten op de omstandigheden waarin u hem gebruikt. Veel brillen hebben de mogelijkheid glazen te wisselen om zo de bril aan te passen aan de juiste omstandigheden. Neem eens een kijkje in de webshop of kom langs in een van onze winkels.

Bekijk fietsbrillen in de webshop

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen