Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Fiets Support team

Technische ondersteuning van het Fiets Support Team

Het Bike Totaal Fiets Support Team, bestaande uit Bike Totaal fietsspecialisten, levert de technische support tijdens de koersweek om alle deelnemers veilig de berg te kunnen laten beklimmen. Het team staat van maandag tot en met donderdag op het start- en finishplein om deelnemers te helpen bij technische mankementen. Op de woensdag en de donderdag staat het team ook in bocht 7 en 16. De winst van de vervangen onderdelen tijdens de koersweek wordt gedoneerd aan Stichting Alpe d’HuZes.

De mannen uit het Support Team hebben allen hun eigen reden om zich in te zetten voor dit zeer succesvolle evenement. Sommigen gaan al voor de vierde keer mee om samen alle reparaties uit te voeren die nodig zijn om de deelnemers aan het evenement veilig op weg te helpen. Daarnaast hebben alle Bike Totaal winkels zich ingezet voor de gratis fietscheck voor de deelnemers van de Alpe d’HuZes. Geef u via dit formulier op voor een fietskeuring bij een Bike Totaal vestiging bij u in de buurt. Na donatie van €10,- aan het Bike Totaal Alpe d'HuZes Zinvol op je Zadel team, wordt deze keuring gratis uitgevoerd. Wilt u team Zinvol op je Zadel direct sponsoren? Dat kan door het geven van een donatie.

Bike Totaal Fiets Support Team 2019

Het Bike Totaal Fiets Support Team heeft het dit jaar enorm druk gehad. Regelmatig stonden er bij de Service Punten rijen van wel 10 fietsers die technische ondersteuning nodig hadden om weer verder te kunnen. Het Support Team bestond dit jaar uit:

Arie-Willem Stout                 Eric Visser 
Rini Pijnen                            Ron van Engeland 
Johan Peeters                      Dick Verheijden
Hans Nieuwenhuis              Bert Pinkert 
Mike Jansen                        Thijs Hendriks   

Dank aan Henny van Ree voor onderstaande foto's van het Fiets Support Team:

Tips voor de Alpe d'Huzes

Tips van onze vakmannen

Om u een zo goed mogelijke voorbereiding te geven hebben deze toppers enkele tips voor u. Mocht u ondanks uw goede voorbereidingen toch met pech komen te staan dan zullen deze mannen u graag helpen. Uiteraard wordt de volledige winst van de vervangen onderdelen tijdens de koersweek gedoneerd aan Stichting Alpe d’HuZes.

  1. Een allesomvattende tip is om je fiets te laten nalopen door een echte expert vóórdat u naar Frankrijk gaat. Op deze manier loopt u het minste risico om voor verassingen te komen staan.

  2. Zorg voor een fiets die goed in orde is om deze uitdaging aan te gaan. En let dan met name op de juiste versnellingen. Deze moeten klein genoeg zijn om de uitdaging zo comfortabel mogelijk te maken.

  3. Zorg dat u  een goed bergverzet heeft, dus in ieder geval 30 tandjes achter. En dat de fiets piekfijn in orde is.

  4. Train veel en maak heel veel meters. De dag zelf, genieten, genieten en nog eens genieten.

  5. Vraag mensen met ervaring om tips.’’

  6. Monteer nieuwe banden als u naar dit evenement toekomt, regel uw tandwielverhouding en probeer tijdens dit evenement zo veel mogelijk op de fiets te blijven. Pas zo nodig uw tempo aan omdat rustpauzes vermoeiender zijn dan rustig doorfietsen.

  7. Geniet van de dag en zorg voor jezelf door voldoende te eten en te drinken. En start met voldoende warme kleding aan, in het begin is het nog erg koud. Zeker in de afdaling.

  8. Vertrouwt u er niet helemaal op? Laat dan uw fietsenmaker een inspectie uitvoeren, zodat u onbezorgd aan een mooi evenement kunt beginnen. Geef u via dit formulier op voor een fietskeuring bij een Bike Totaal vestiging bij u in de buurt. Na donatie van €10,- aan het Bike Totaal Alpe d'HuZes Zinvol op je Zadel team, wordt deze keuring gratis uitgevoerd. Wilt u team Zinvol op je Zadel direct sponsoren? Dat kan door het geven van een donatie.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen