Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Over Alpe d'HuZes

Het motto: "opgeven is geen optie!"

Stichting Alpe d'HuZes, wielerevenement waarbij men de Alpe d'Huez beklimt om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Alpe d'HuZes is het wielerevenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband minimaal zes maal op één dag de Alpe d'Huez beklimmen. Niet zomaar, maar om geld op te halen voor het Alpe d'HuZes onderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding. "Opgeven is geen optie" is daarbij het motto.

In 2006 vond de eerste editie plaats. Op 6 juni fietsten 66 wielrenners 6 maal tegen de legendarische Alpe d’Huez op. Zij brachten die dag ruim 370.000 euro bij elkaar. Hierdoor werd het de op één na grootste particuliere inzamelingsactie ooit voor KWF Kankerbestrijding.

De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt anti-strijkstokbeleid: "alle giften gaan voor 100% naar ons onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiënten binnen handbereik moet brengen."

www.opgevenisgeenoptie.nl

‘Zinvol op je Zadel Team’ 2019

Al sinds 2011 doet Bike Totaal met minimaal één fietsteam mee aan de Alpe d’HuZes in Frankrijk en zorgt het Fiets Support Team voor alle gestrande deelnemers. Dit jaar bestaat het Zinvol op je Zadel fietsteam uit:

Teamcaptain Arie-Willem Stout
Teamcaptain Ron van Engeland
Leonie Immerzeel
Rini Pijnen
Diane Brilleman
Jos Bauman
Rob Dekkers
Leontien Otte
Wil Wouters
Patrick Geraerts
Nancy Hoksbergen
Aart Bout

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen